Curațenie si Mentenanță

CUM SĂ CURĂȚAȚI ȘI ÎNTREȚINEȚI O MASA SAU UN ȘEMINEU?

Întreținerea și îngrijirea șemineului este foarte simplă, mai ales în comparație cu un șemineu care folosește lemne pentru a arde. În loc să petreceți ore întregi curățând sertarul de cenușă, un șemineu cu gaz vă va scuti de aceste dificultăți. Deși șemineul pe gaz ELEMENTI nu necesită nicio întreținere specială, din cauza intemperiilor, a depunerilor și a insectelor, murdăria se poate acumula în șemineu și reduce calitatea arderii. Prin urmare, ar trebui să vă întrețineți șemineul cât mai des posibil, astfel încât să vă aducă mereu plăcerea unui foc frumos.

Ne dorim ca șemineul dvs. să reziste cât mai mult posibil, așa că mai jos vă prezentăm câteva sfaturi utile despre cum să-l păstrați în stare bună. Înainte de curățare, asigurați-vă că focul nu arde și că arzătorul este complet rece.

• Nu folosiţi apă pentru a stinge sau răci focul. O schimbare bruscă a temperaturii focalizării poate cauza crăparea sau deteriorarea acestuia.

• Dacă nu utilizați șemineul, închideți robinetul de gaz de pe șemineu, închideți recipientul de gaz și scoateți furtunul de gaz cu regulatorul din sticlă. Dacă recipientul de gaz este în foc, scoateți-l. Depozitați recipientul într-un loc bine ventilat, de preferință în aer liber. Depozitarea containerului trebuie să respecte prevederile de siguranță conform legilor aplicabile din țara în care este utilizat șemineul.

• Îndepărtați piatra de lavă cu mâna și aspirați orice insecte sau praf și murdărie zburătoare din vasul arzătorului. Asigurați-vă că canalele și orificiile de ventilație ale arzătorului nu sunt blocate și că nu există daune vizibile. Dacă sunt murdare, curățați-le. Stabiliți dacă geamul trebuie curățat, dacă da, utilizați un produs obișnuit de curățat sticlă.

• Folosiți numai soluție de săpun, apă caldă și o cârpă moale pentru a curăța șemineul. După curățare, uscați întotdeauna șemineul corespunzător. Nu utilizați soluții speciale de curățare sau substanțe chimice.

• Dacă vă putem recomanda, cumpărați un capac de vatră din oțel. Este un accesoriu opțional, dar folosirea lui este o modalitate perfectă de a proteja arzătorul focului dumneavoastră de ploaie, zăpadă și murdărie și, în același timp, va servi ca suprafață utilă sporită a mesei, dacă nu aveți nevoie de foc chiar acum.

Avertisment: Așteptați ca focarul să se răcească înainte de a introduce capacul.

• În extrasezon, când nu utilizați șemineul, depozitați accesoriile ca un paravan. Utilizați un detergent standard pentru sticlă și oglindă pentru a-l curăța.

• Dacă doriți să protejați corpul mesei/șemineului, adică partea sa din beton, vă recomandăm aplicarea de impregnare pe suprafețe de piatră poroasă și beton etichetat „nano impregnare”. Astfel, masa nu-și va pierde farmecul după ani de zile.

• Dacă șemineul dumneavoastră nu este în uz, acoperiți-l cu o husă de protecție și va fi ferit de intemperii și murdărie și va fi întotdeauna gata pentru următoarea utilizare.

Este posibil ca, după ce ați citit aceste informații despre îngrijirea și curățarea șemineului dvs., să nu fie ceva nou pentru dvs. Scopul nostru a fost doar să reamintim și să ajutăm la tratarea locurilor care trebuie curățate. Știm că s-ar putea că ai ceva omis în procesul de curățare. Această listă de verificare vă poate ajuta să vă asigurați că nu pierdeți nimic.
Înapoi la blog